+

ÖSSZES UTAZÁSUNKAT A BUSZOS UTAZÁSOK FÜL ALATT TALÁLHATJÁTOK

CSOBBANÁS POREC - fürdőzés és kultúra a horvát tenger partján 2023.07.28-30.

Aki szereti a tengert, annak minden tengerpart gyönyörű, minden perc öröm, amikor a tengerben fürdőzhet. Épp ezért aztán két ok miatt is ajánljuk, hogy utazz velünk Porec-be! Ha nem jártál még ezen a partszakaszon, akkor épp ideje, hogy megismerd és még több tengerparti élményt szerezz magadnak. Ezen a helyen nemcsak csobbanhatsz, hanem akár kulturális sétát is tehetsz. Ha jártál már Porec tengerpartján és visszahúz a szíved, akkor engedj a csábításnak és mutasd meg barátaidnak is!

Részletek
  • 19 990 Ft
Kosárba

Termékleírás

Aki szereti a tengert, annak minden tengerpart gyönyörű, minden perc öröm, amikor a tengerben fürdőzhet. Épp ezért aztán két ok miatt is ajánljuk, hogy utazz velünk Porec-be! Ha nem jártál még ezen a partszakaszon, akkor épp ideje, hogy megismerd és még több tengerparti élményt szerezz magadnak. Ezen a helyen nemcsak csobbanhatsz, hanem akár kulturális sétát is tehetsz. Ha jártál már Porec tengerpartján és visszahúz a szíved, akkor engedj a csábításnak és mutasd meg barátaidnak is!

INDULÁS

2023.07.28 - péntek éjszaka
22:45 – gyülekező Népliget, M3 népligeti metrómegálló, Planetárium előtt
23:00 – indulás
Várható érkezés Porec tengerpartjához a reggeli órákban.

AZ UTAZÁS RÉSZLETEI

A reggeli érkezést követően szabad program keretén belül lehet felfedezni a várost, elfoglalni a strandot, a tengerpartot, élvezni a napsütést és Porec szépségeit.


A VÁROST FELFEDEZNI SZÁNDÉKOZÓKNAK a teljesség igénye nélkül

ÓVÁROS
A városka egy, a tengerbe belógó szigetnyúlványra, azaz félszigetre épült. A város azonban nem ragadt meg a félszigeten, a szárazföld irányában minden lehetséges égtáj felé terjeszkedett, ennek köszönhetően Porec ma nem csak a félszigetet, hanem a félsziget körüli szárazföldi részt is magáénak mondhatja. Ez a terjeszkedés hosszú-hosszú évszázadok eredménye. A városmag máig megőrizte az ősi római városszerkezetet. Szabályos szerkezetének köszönhetően nehéz benne eltévedni. Legismertebb utcája, amit ma főutcaként is említhetünk a városon keresztülvezető főútvonal volt, ez a DECUMANUS utca a római mérnökök munkáját őrzi, épp úgy, mint a CARDO elnevezésű utca, ami viszont keresztutcaként funkcionált. A Marafor téren anno két templom állt, amelyet Neptunnak és Marsnak szenteltek, utóbbi maradványai a parkban találhatók.

EUFRÁZIUS BAZILIKA és épületegyüttes (bazilika, átrium, keresztelőkápolna, harangtorony, lapidárium stb.) Porec egyik legnépszerűbb látványossága, népszerűségét pedig minden bizonnyal annak is köszönheti, hogy 1997-től az épületegyüttest az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. Nem véletlen, hogy ezt a címet elnyerte, mert a mozaik berakások mellett csodálatos bizánci festményekkel is díszített épület valóban gyönyörű. A bazilika keresztény gyülekező helyszín volt. Nevét Euphrasius püspökről kapta, aki a korabeli bazilikát bizánci stílusban építette át. Akkor épült meg az átrium és az emlékkápolna. A város vértanú szentjének, Szent Mauro püspöknek az ereklyéit itt helyezték el, ma egy kőbe vésett felirat emlékezik meg erről. Az építészetet kedvelők körében a bazilika nagy művészeti értéket képvisel, ám laikus szemmel is csodálatot vív ki magának. A mennyezetre tekintve igazán megkapó és aprólékos mozaik díszítés látható, a szentek között megtaláljuk Euphrasius püspököt is, aki onnan ismerhető meg, hogy kezében a templom kicsinyített mását tartja. A belső tér kiemelkedő látványossága még 1277 körül, Ottó püspök idejében készült a mozaikkal gazdagon díszített baldachin Szent Mauro és Eleuterius, valamint Szent Demeter, Julianus, Ekolitus és Projektus ábrázolásával.

PÜSPÖKI PALOTA
Az épületegyüttes részeként a bazilika átriumától északra található a Püspöki palota, a kora keresztény építészet egyik remeke. Itt található a Lapidárium, ami időszakosan látogatható is.

HARANGTORONY
A bazilika épületegyüttesének látványossága a harangtorony, nem fáradtság nélküli a toronyba való feljutás, ám megéri a fáradtságot annak, aki Porec óvárosi részét ebből a magasságból is megnézné, mert igazán gyönyörű.


ROMANESZK HÁZ
Az óvárosban található egy jellegzetes épület, ez pedig a Romaneszk ház, ami kanonok házként működött. A kétszintes épület második szintje ma kiállítóteremként működik és különlegessége, hogy több mint 8 évszázada ápolgatja az itt élő lakosság, hiszen az épületet 1251-ben építették és még a mai napig is áll és látogatható állapotban van.

KÖRTORONY és az ÖTSZÖGLETŰ BÁSTYA
Ha esetleg további szép látképet nyújtó helyre vágyunk, akkor a körtoronyhoz és az ötszögletű bástyához érdemes még ellátogatni. Korábban mindkettő védelmi funkciót töltött be, ma azonban már a tetején lévő teraszon kellemes kis kiülős hely működik, ahonnan érdemes pár kósza pillantást vetni Porec városára és elcsettinteni pár fotót is!


STRANDOLÓKNAK

Porec strandjai az óvárostól északra és délre, a partvonal mentén hosszan elhúzódnak, vagyis a nagyjából 10 kilométernyi tengerparti szakaszon végig találhatók strandok, és mivel a part végig is sétálható, így mindegyik hosszabb - rövidebb sétával meg is közelíthető. A Materadától egészen a Zelena Lagúnáig – kisvasút jár. Az Óváros környékén kéz strand található, a Donji Spadici és a Borik.

Donji Spadici
Ez az északi városi strand. Porec óvárosa mintegy 2 kilométer innen. Akár gyalogosan, biciklivel vagy a helyi kisvasúttal is be lehet menni innen az óvárosba.

Borik
Porec strandjai közül ez az egyik legjobban felszerelt strand, köszönhetően annak, hogy a partszakasz mögött több hotel húzódik meg. Helyileg Porec északi peremén járunk már. A Borik szintén Kék Zászlós és nagyon jól felszerelt: játszótér, sportcentrum, tusolók, úszómester, bárok illetve bérelhető napágy, napernyő. Innen már csak egy pár perces séta az óváros. A strandról nagyon szép a kilátás például a bazilika melletti harangtoronyra és magára a városra is.

A Szent Miklós szigetre is át lehet menni strandolni, ami leginkább azért kivételes, mert Porecre nagyon szép a kilátás. Az óváros sétányáról, kis hajótaxival lehet ide eljutni. A helyi strand egy parkosított területen, hatalmas fenyő és fekete tölgyfák árnyékában húzódik meg. A part itt is apró kavicsos.

Városi strand
Az óvárostól délre, a kikötőn túl található. Porec strandjai közül ez a leghosszabb, majd másfél kilométer hosszan fut a part mentén. A part mögött egy park található, ahol a magas fenyőfák árnyéka alá be tudunk húzódni a nagy forróságban. A strandon több kijelölt fürdőző hely van. Van olyan öböl, ahol mozgáskorlátozottak is be tudnak menni a tengerbe. A Városi volt az első poreci Kék Zászlós strand. Úszómester, elkerített fürdőzónák, tusoló, éttermek és számos sportolási lehetőség jellemzi a partszakaszt.

Plava Laguna
A Plava Laguna, magyarul Kék lagúna, tulajdonképpen egy városrészt jelent. Ez Porectől 3 kilométerre délre van. A Plava Laguna egy 2 kilométer hosszú, jól kiépített tengerparti sétány, mely mögött szállodák sorakoznak, mint a Valamar Rubin, illetve Diamant szállodák. A strand is ilyen színvonalú: bérelhető napágyak, -ernyők, koktélbárok, homokkal feltöltött partszakaszok, úszómester, étterem, tusoló. Aki búvárkodni szeretne, annak a Blue Lagoon Diving centert ajánljuk.

Zelena Laguna
A Plava Laguna folytatása a Zelena Laguna, magyarul Zöld Lagúna. A Zelena Lagunánál ugyanúgy tovább folytatódik a szállodarész. Itt is egymást érik a 3 és 4 csillagos szállodák, mint a Plavi, Delfin, Parentium, vagy az Istra. Csodálatos, érintetlen környezet, öblök, éttermek, bárok, sport center, diszkó.GASZTRONÓMIA SZERELMESEINEK

A tenger partján mi más lenne az egyik fő szempont, hogy együnk és igyunk valami jót! Az óváros részén lépten-nyomon találhatunk olyan kellemes helyet, ahol indulás előtt elfogyaszthatjuk ebédünket, vagy az óvárosi sétát lezárva a strandolás előtt ehetünk valami finomat. S hogy mit érdemes itt enni? A tengeri herkentyűket imádóknak természetesen egy haltál tökéletes választás lehet. Itteni specialitás még a szarvasgomba, így az ezzel fűszerezett ételek közül is érdemes választani, mellé pedig ha épp vacsorára csábulunk egy-egy helyi étterembe, a helyi borokból mindenképpen fogyasszunk!


A nap végén a reggeli leszállási helyen tartjuk a felszállást is, előzetes tervek szerint 9 óra körül és indulunk vissza Budapestre. Az út folyamán időszakos pihenőket tartva a reggeli órákban várható az érkezés Budapestre.


HASZNOS INFORMÁCIÓK
A kiránduláshoz hozz magaddal kényelmes és szellős cipőt, az utazáshoz pedig takarót, pulóvert és párnát vagy nyakpárnát, amivel kényelmesebbé teheted magad számára az utazást! A strandoláshoz mindenképpen javasoljuk szandál/vízicipő viselését, mivel a part és a tengerfenék köves, így elkerülhetők a sérülések, biztonságosabban lehet közlekedni a vízben és akinek érzékeny a talpa, annak kellemesebb is így a tengervízben lenni.

ÚTIOKMÁNYOK
Az utazáshoz érvényes útlevélre, vagy kártya formájú személyi igazolványra van szükség.

RÉSZVÉTELI DÍJ
A részvételi díj NEM nem tartalmazza: az egyénileg felkeresett múzeumok belépőit, a fizetős strandon a belépést Ezek egyénileg a helyszínen fizetendők. Nem tartalmazza a BBP – biztosítást, mely emailben igényelhető.


Ellátás: önellátó
Utazás: létszámnak megfelelő autóbusszal

Paraméterek

INDULÁS / PROGRAM KEZDETE2023.07.28. - péntek 23:00 Planetárium - Népliget
ÉRKEZÉS / PROGRAM VÉGE2020.07.30. - vasárnap kora reggeli órák
UTAZÁS / SÉTA IDŐTARTAMA1 napos csobbanás + buszos utazás
CSATLAKOZÁSI PONTOKM7-es autópálya vonalán előre egyeztetett helyen
ELLÁTÁSönellátás
RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZAbuszos utazás költségét
RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZAa fizetős strand használatát, múzeumi belépőt/belépőket
UTASBIZTOSÍTÁSigényelhető
ÚTIOKMÁNYOKérvényes személyi igazolvány vagy érvényes útlevél

Kérdezzen a termékről!

Írja be számmal azt, hogy százötven!

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.